Retour Zenden

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het orderbedrag exclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via het HERROEPINGSFORMULIER (zie onderaan). Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Zorg dat op of in de doos duidelijk de afzender vermeld staat zodat de afzender van het pakket duidelijk voor ons te achterhalen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

 

Product ruilen?
Artikelen kunnen niet worden geruild. Mocht je een andere maat van een artikel willen ontvangen dan dien je het desbetreffende artikel binnen de retourtermijn (14 dagen) terug te sturen en een nieuwe bestelling te plaatsen in de webshop.
Voor producten uit onze Sale collectie is retourneren alleen mogelijk indien je genoegen neemt met een voucher te besteden in onze webwinkel.

 

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

 

Retourvoorwaarden
Het op een hygiënische manier passen van artikelen is uiteraard toegestaan. Wij raden je daarom aan de schoenen op zachte oppervlakken (bijv. tapijt) te passen en uit te proberen. Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het passen en beoordelen van het artikel verhindert. Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat je het artikel niet vies maakt en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt.

  • Je ontvang 100% vergoeding indien het gekochte artikel in onbeschadigde staat, niet gedragen of gewassen is, er geen voedselvlekken, make-up vlekken, lichaamsgeuren, dierlijk haar of sigarettengeuren op de artikelen aanwezig zijn.
    In geval dat voorgaande wel van toepassing is hebben wij wettelijk het recht een schadevergoeding te vragen. De schadevergoeding wordt in alle redelijkheid bepaald naar mate de staat waarin het artikel verkeerd. Wij vragen u vriendelijk, indien mogelijk, de originele verpakking en kaartjes/labels mee te sturen.
  • Er is niet geprobeerd een gebrek te herstellen.
  • Het verzendrisico en de kosten van het retourneren zijn voor de koper.
  • Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.

 

Wat zijn de garantievoorwaarden?
De garantie is alleen geldig binnen de garantietermijn en wanneer er sprake is van een gegronde klacht. De klacht is NIET gegrond in de volgende gevallen:

  • Verkeerd gebruik of nalatig onderhoud
  • Opzettelijke of door nalatigheid ontstane beschadiging. Bijvoorbeeld water-, val- en/of stootschade
  • Geen was garantie
  • Uitzonderlijke slijtage

 

Xaëlla’s Closet
Christiaan Huygensplein 4
1098 RB Amsterdam

KvK: 77772849
BTW: NL861138004B01

HERROEPINGS FORMULIER

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ga akkoord a.u.b.
Ongeldige invoer