Verzenden & Retourneren

Verzenden & Retourneren
Xaëlla’s Closet verzendt haar pakketten met PostNL. Pakketten worden bezorgd op maandag tot en met zaterdag. Momenteel levert Xaëlla’s Closet binnen geheel Europa.

Verzendtermijn
Wij streven ernaar om je bestelling binnen 24 uur na ontvangst van betaling te verzenden en binnen 1-3 dagen op het door jou gekozen afleveradres te bezorgen.
Wij zijn voor de leveringstermijn afhankelijk van de pakketdienst en kan bij extreme drukte bij de pakketdienst tot 5 werkdagen duren.

Verzendkosten
Bij bezorging via PostNL in Nederland wordt € 6,95 aan verzendkosten in rekening gebracht.
Voor België € 11,90, voor Duitsland en Frankrijk € 20,00, voor de rest van Europa € 25,00.

Verzendstatus
Bestellingen kunnen worden gevolgd met een track & trace code die je per e-mail zult ontvangen na verzending van je bestelling. Ook kun je de verzendstatus van je order bekijken door in te loggen op je account van Xaëlla’s Closet. De status van je bestelling vind je onder ‘Mijn bestellingen'. Heb je vragen over je bestelling? Stuur ons dan een bericht via CONTACT. We streven ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Retourneren
Ben je niet tevreden met je aankoop, dan kun je de artikelen binnen 14 dagen retourneren. De kosten van terugzending zijn voor rekening van de klant. Xaëlla’s Closet accepteert in geen geval terugzendingen onder rembours. Stuur je pakket voldoende gefrankeerd met een geldige Track & Trace code op naar het volgende adres:

Xaëlla’s Closet
Christiaan Huygensplein 4,
1098 RB Amsterdam 

Retourvoorwaarden
Het op een hygiënische manier passen van artikelen is uiteraard toegestaan. Wij raden je daarom aan de schoenen op zachte oppervlakken (bijv. tapijt) te passen en uit te proberen. Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het passen en beoordelen van het artikel verhindert. Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat je het artikel niet vies maakt en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt.

  • Je ontvang 100% vergoeding indien het gekochte artikel in onbeschadigde staat, niet gedragen of gewassen is, er geen voedselvlekken, make-up vlekken, lichaamsgeuren, dierlijk haar of sigarettengeuren op de artikelen aanwezig zijn.
    In geval dat voorgaande wel van toepassing is hebben wij wettelijk het recht een schadevergoeding te vragen. De schadevergoeding wordt in alle redelijkheid bepaald naar mate de staat waarin het artikel verkeerd. Wij vragen u vriendelijk, indien mogelijk, de originele verpakking en kaartjes/labels mee te sturen.
  • Er is niet geprobeerd een gebrek te herstellen.
  • Het verzendrisico en de kosten van het retourneren zijn voor de koper.
  • Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.

Retourverwerking
Stuur je een bestelling retour, dan ontvang je de betaling, exclusief verzendkosten, binnen 14 dagen na ontvangst van ons terug. Zodra de staat van de teruggestuurde artikelen door ons is gecontroleerd word je hiervan per e-mail op de hoogte gebracht. 

Sale items mogen worden geretourneerd, maar voor deze items ontvang je een voucher t.w.v. het aankoopbedrag. 

Ruilen
Artikelen kunnen niet worden geruild. Mocht je een andere maat van een artikel willen ontvangen dan dien je het desbetreffende artikel binnen de retourtermijn (14 dagen) terug te sturen en een nieuwe bestelling te plaatsen in de webshop (lees de retourvoorwaarden).
Voor producten uit onze Sale collectie is retourneren alleen mogelijk indien je genoegen neemt met een voucher te besteden in onze webwinkel.

Garantie
Voor alle artikelen geldt een garantietermijn van 30 dagen. Mocht binnen deze periode een artikel beschadigd zijn of heb je een andere klacht, neem dan direct contact op met onze klantenservice (Xaëlla’s Closet ) met de vermelding van het probleem en je ordernummer. Onze klantenservice neemt je bericht zo snel mogelijk in behandeling en zoekt samen met jou naar de beste oplossing!

Wat zijn de garantievoorwaarden?
De garantie is alleen geldig binnen de garantietermijn en wanneer er sprake is van een gegronde klacht. De klacht is NIET gegrond in de volgende gevallen:

  • Verkeerd gebruik of nalatig onderhoud
  • Opzettelijke of door nalatigheid ontstane beschadiging. Bijvoorbeeld water-, val- en/of stootschade
  • Geen was garantie
  • Uitzonderlijke slijtage